Monday, November 23, 2015

Serpentine Creation Interview


1.Can you give us an update on what has been going on with the band since the recording and release of the new album?
1

At the moment we are  working on our new  video and preparing a new EP.

2.In April you had released a new album, how would you describe the musical sound that is presented on the recording and also how does it differ from the stuff you have released in the past?
2

That's the best sound we've had until now, thanks to the sound engineer we've worked with- Bebo from SUBZERO STUDIO

We have always been striving to such a sound.

3.What are some of the lyrical topics and subjects the band explores with the newer music?
3

Briefly,it;s a concept album,the lyrics in the whole album describe Lucifer's revenge

4.Originally the band was called 'Dystropy, what was the decision behind the name change and also the meaning and inspiration behind the name 'Serpentine Creation'?
4

Originally the band was called Dystopy, but we found out that there had already been a band with the same name.Also, the first album we released should have been called Serpentine Creation.A name which describes the music we make.Afterwards,we swapped the names, so we named the band Serpentine Creation and our first album was called Dystopy.

5.What are some of the best shows that the band has played over the years and also how would you describe your stage performance?
5

SC hasn't got lots of gigs, but each one we had was great. We've performed at festivals with Dimmu Borgir,Septic Flesh, Naer Mataron and lots of other bands.As for the stage performance-we try to present visually the emotion of our music.

6.Do you have any touring or show plans for the future?
6

We are not planning any touring or shows for the moment.We are concentrated on our new video and new EP.

7.On a worldwide level how has the feedback been to your newer music by fans of black metal?
7

All the publications and reviews we've read till now are positive.

8.What is going on with some of the other bands or musical projects these days that some of the band members are a part of?
8

Embrace By Dark ( Vlad-guitars) and Invidia ( Mephisto-drums )  are also working on their new albums at the moment.

9.Where do you see the band heading into musically during the future?
9

As for the style-we have taken one direction and we are going to  keep it ,working for even better realization of our ideas.

10.What are some of the bands or musical styles that have had an influence on your music and also what are you listening to nowadays?
10

Lots of bands of different genres of metal had influenced our music.From W.A.S.P.,Metallica, Slayer, Kreator to Behemoth, Dimmu Borgir, Septic FLesh, Necrophobic.

11.How would you describe your views on Satanism?
11

I personally think that  satanism is kind of revolt against the common belief about religions.There can always be a look from a different angle at what is written in religious books.There's nothing unequivocal.

12.Before we wrap up this interview, do you have any final words or thoughts?
12

Never give up looking for different points of view about all the facts and common ideas about the world we live in.

1 comment:

  1. Serpentine Creation - Incest [ep] (2016) - Metal Masala

    Serpentine Creation - это болгарская группировка из Софии, играет уже 13 лет, выпустила пару полноформатов (второй - на Satanath Records, есть отклик http://resurgamresponses.blogspot.com/2015/11/serpentine-creation-fiery-winds-of.html ), две эпишки и сплит. Вот одна эпишка, это и есть сабжевый продукт. Он полноценно дистрибутируется по Руси конторой Satanath Records, а издан собственно индийским лейблом Metal Masala.
    Serpentine Creation создают, как заявлено на метал-архивах, блэк метал с самой темнейшей стороны - по части лирики, но на данном носителе - в таком оригинальном музыкальном формате, что не каждый блэкстер еще и слышал. Как только я включил компакт диск, то мне сразу показалось, что я понял, в каком направлении двигается команда. А когда разобрался с составом песен на диске, то все вообще стало на свои места.
    Я думаю, что этот диск создавался для того, чтобы зафиксировать определенный момент истории группы и дать знать кому-то важному, как выглядит сейчас саунд группы. Потому что трак 1 это и есть нормальный оригинальный трак Serpentine Creation, 2 - это инструментал, а 3 и 4 - это каверы на Old Man s Child и Satyricon. Их звучание - модерновый “блэк металл», к которому стиль пришел в результате разных мутаций и кавычки означают, что это в каком-то смысле и не БМ уже. Кстати, на диске размещен официальный видео-клип на первую песню.
    Сами понимаете, так просто эти вещи не делаются. Так что рассмотрим две компо 1 и 2, ибо каверы сделаны адекватно и в особых пояснениях с моей стороны не нуждаются.
    1. Синт блак метал. С начала — эксцентричное клавишное органное вступление (теперь оно меня будет преследовать )) ), а потом открывается кран, из которого хлещет черный поток. Это блэк метал с неожиданной синтезированной ритм-секцией, индустриального склада, вполне себе плотной и трамбующей, но зато устойчивого характера. И доминирующей в просветах. Композер не на ней акцентировал свое внимание, хотя никуда уже не денешься. Ибо факельные гитарные партии уже зажжены и массивно проходят перед аудиторией. Вокал - харш - низкий и совершенно естественно мрачный, фигурирует здесь в качестве компаса — указателя, как будут вершиться судьбы ансамбля. При всем при этом в определенных местах - точках сборки композер собирает дополнительные силы — клавишные очереди, еще что-то синтезаторное нечеловеческое. Вот тогда мы наблюдаем полный техно-бит-блэк-метал-угар. Под такой материал даже можно будет устроить блэк-металлическую дискотеку, если вдруг понадобится.
    2. Вот во второй компо творец как раз продолжил путь Сатирикона, который он вероятно, наметил на ближайших альбомах. Плотный, не совсем метальный звук, но все таки риффы не обманут . Конечно, это уже не Сатирикон, но все навигаторы показывают в его сторону. Светло-серая, фатальная компо с пронзительным риффом, и уже более адекватной ) ритм секцией.

    http://satanath.com/distro/item/serpentine-creation-incest.html
    ссылка на видео-клип
    https://web.facebook.com/363191940418604/videos/1039841732753618/

    ReplyDelete